Cautarea poate dura pana la cateva minute.

Te rugam sa nu inchizi pagina :)

Charter - Havana, Cuba

Havana este un loc al contrastelor. Unde altundeva in lume mai poti intalni o atmosfera romantica ca aceea din Havana, unde mai stau oamenii saraci la cozi pentru a-si lua de mancare pe strazi unde troneaza palate coloniale impunatoare, unde mai exista masini americane de epoca cu motoare rusesti de Lada, sloganuri revolutionare alaturi de bannere publicitare?

In ciuda traiului dificil, havanezii isi iubesc tara lucru usor de observat. Insula este plasata chiar langa apele cristaline ale Marii Caraibilor, are o istorie de circa 500 ani, in care i s-au intamplat mai multe lucruri decat li s-au intamplat altor tari in mii de ani si de asemenea beneficiaza de o cultura vasta, datorata schimbarilor politice din acesti 500 ani. De la un port al piratilor, o fortareata unde se tranzactionau sclavi si un oras al mafiei americane, cautat pentru cazinourile sale, Havana a evoluat treptat-treptat, fiind acum cunoscuta pentru picturile murale cu Che Guevara, pentru trabucurile Cohiba, rom, pentru salsa si mambo.

Havana a stat intotdeauna pe frontispiciul culturii latino, fiind ajutata si de temperamentul cubanezilor, oameni iuti si la munca si la distractie si la manie. Acesti oameni au suportat invazii, colonizari, revolutii si renasteri. De fiecare data cand s-a reinventat, Havana a pastrat amintirea a ceea ce a fost in trecut, avand grija insa ca totul sa ramana doar o amintire, vizibila in muzee sau transmisa din tata in fiu.

Havana are un climat tropical si atinge un maxim de caldura in perioada iulie-august. In celelalte luni, caldura este moderata de vanturi.

In capitala Cubei, poti merge pe jos, cu taxiul, cu “colectivos”(masini americane, care aveau in trecut rolul de taxiuri pentru grupuri mari de oameni), cu biciclete, motociclete, cu autobuzul, tramvaiul, metroul (“camellos”), trenul, cu autocare(care circula la distante mari) si cu feribotul sau barca, daca ai de gand sa mergi pe apa.

Citeste mai departe