Cautarea poate dura pana la cateva minute.

Te rugam sa nu inchizi pagina :)

Top strazi si zone comerciale in lume

Atractii turistice

Străzile comerciale au un farmec aparte. Sunt locul ideal pentru a intra în atmosfera unui oraș și de a îi prinde ritmul, un mix fascinant de culori, arome și forme uimitoare, de la magazinele pline de surprize neașteptate la cafenelele cu specific local, ori arhitectura aparte.. la adevăratele târguri în care unele dintre aceste zone au ajuns să se transforme în cele din urmă.

Fifth Avenue, New York, SUA
Una dintre cele mai populare destinații, considerată și ”cea mai scumpă stradă din lume”. Totul aici este plin de viață, alert și strălucitor. Atmosfera este cosmopolită și animată, iar vizitatorii se pierd în multime vrăjiți de vitrinele bogat decorate ale brandurilor celebre (în special în perioada sărbătorilor de Crăciun), pentru ca apoi să poposească la unul dintre numeroasele restaurante din zonă.

Causeway Bay, Hong Kong, China
Nu este doar o stradă ci un labirint întreg de artere care formează cea mai mare zonă comercială din Hong Kong – aici în weekenduri unele dintre străzi devin pietonale tocmai pentru a putea facilita accesul numărului foarte mare de trecători, zona fiind una extrem de circulată. Plimbați-vă prin mulțime și luați pulsul unui oraș alert. Aromele condimentate ale standurilor cu mâncare şi ale restaurantelor plutesc în aer, iar mall-urile futuriste (cel mai cunoscut fiind impozantul Sogo, înalt de 13 etaje) stau alături de mici buticuri sau tarabe care comercializează obiecte de artizanat, haine ieftine, ceasuri, electronice, condimente, suveniruri…

Rodeo Drive, Beverly Hills, SUA
Orașul celebru pentru luxul său opulent este locația perfectă pentru cea mai plină de strălucire și glamour stradă comercială din lume, destinația perfectă pentru vedetele ce își doresc o ținută pentru covorul roșu.

Strøget, Copenhaga, Danemarca
Danemarca este țara cu cel mai lung sistem pietonal din lume: mașinile nu au acces pe aproximativ 3,2 km de străduțe istorice și piațete pline de farmec. O suprafață impresionantă, cu galerii de artă, cafenele, baruri, standuri cu mâncare, teatre, magazine de toate felurile și distracții la fiecare pas, locul în care pietonii se bucură de cumpărături în tihnă sau o clipă de relaxare.

Chandni Chowk, Delhi, India
Cel mai mare târg angro din Asia este și una dintre cele mai vechi și aglomerate piețe din Delhi. Ascultaţi muzica exotică, simțiți aromele de condimente și admiraţi culorile țesăturilor realizate cu migală… totul aici este un amalgam fermecător de contraste, de la scutere zgomotoase la elefanți, de la tarabe pline de tot felul de mărunțișuri la rafinamentul artei și culturii locale.

Les Puces, Paris, Franţa
Imensul târg de vechituri atrage o mulțime de oameni și este destinația preferată a ”căutătorilor de comori”: un amestec eclectic de haine vechi, electronice, viniluri, antichități și ale obiecte provenite din epoci apuse, dar pline de farmec… locul ideal pentru a hoinări printre tarabele întinse la tot pasul ori magazinele cu antichități și a găsi obiecte aparţinând trecutului, la prețuri extraordinare.

P.C. Hooftstraat, Amsterdam, Olanda
Amsterdam este orașul perfect pentru pietoni (și bicicliști :D ), oferind una dintre cele mai plăcute experiențe la cumpărături, căci vă veți putea plimba agale pe această stradă presărată cu magazine pline de culoare (multe dintre ele branduri celebre) și aflată la doar câțiva pași de faimoasele muzee din centrul orașului.

Via Montenapoleone, Milano, Italia
Milano este unul dintre orașele recunoscute internațional drept capitală a modei, iar pe această stradă se află paradisul fashionistelor din lumea întreagă, multe dintre marile branduri de lux având aici chiar și propriile birouri.

Marele Bazar, Istanbul, Turcia
Istanbul este locul perfect pentru a cumpăra obiecte tradiționale iar în vechiul bazar veți găsi aur, covoare meșteșugit țesute, plăci de faianță, haine din piele, condimente, narghilele, dulciuri orientale, obiecte din ceramică și câte și mai câte. Totul e să fiți pregătiți să explorați acest labirint imens, cu peste 4000 de magazine, restaurante și chiar și moschei și, neapărat, să negociați!

Avenue Montaigne, Paris, Franța
Dincolo de târgul de vechituri plin de mărfuri cu iz de belle epoque (amintit mai sus), Parisul este și el considerat una dintre capitalele modei, iar franțuzoaicele unele dintre cele mai elegante femei din lume… ei bine, strălucirea și stilul franțuzesc sunt afișate în întreaga lor bogăție pe această stradă ce găzduiește cele mai cunoscute magazine din domeniul modei, bijuteriilor ori accesoriilor de lux.

Bond Street, Londra, Marea Britanie
Cel mai aglomerat bulevard din Europa vă așteaptă cu magazinele sale exclusiviste și imaginea de neuitat a elementelor tipice turismului în Anglia: faimoasele autobuze supraetajate și cabinele telefonice roșii… iar de la una dintre mesele cafenelelor de la marginea drumului puteți privi forfota orașului regal.

Kärntnerstrasse, Vienna, Austria
Celebrele târguri ce au loc în Viena (să amintim doar de cel de Crăciun) sunt un pretext perfect pentru a vizita această stradă pietonală ce străbate inima orașului. Presărată cu magazine mici și cafenele, Kärntnerstrasse este plină de viaţă datorită cântăreţilor şi dansatorilor, flaşnetarilor şi păpuşarilor. Gustaţi specialităţile locale şi admirați diverși artiști stradali…

Ginza, Tokyo, Japonia
Zona în care își fac cumpărăturile cei care vor să fie în pas cu moda în acest oraș acoperă un întreg district și adăpostește magazine ale unor branduri celebre, cu vitrine strălucitoare ce îți iau ochii și te îmbie să treci pragul. Este una dintre cele mai luxoase zone comerciale din lume, cea mai mare concentrare de magazine de renume din Tokyo, incluzând și branduri celebre de obiecte electronice.