Cautarea poate dura pana la cateva minute.

Te rugam sa nu inchizi pagina :)

Nago Pineapple Park - un parc tematic cum nu ai mai vazut

Turism

Nago Pineapple Park din Okinawa este așa cum îi spune și numele un parc tematic cu... ananas. Da. Ai citit bine. Zemosul și aromatul fruct tropical este îndeajuns de fermecător pentru japonezii din Okinawa încât să îi dedice un parc tematic după a cărui vizită îți îmbogățești radical cultura generală. Dar de ce ai vrea totuși să plătești ca să vizitezi un parc unde înveți despre ananas?

 

 

Motivele sunt trei:

・pentru că este foarte accesibil ca preț;

・pentru că e un loc unde te poți distra de minune câteva ore;

・pentru că ai șansa să guști specialități cu ananas la care n-ai fi visat vreodată.

 

Și acum să dezvoltăm.

 

Locație și preț

 

Parcul tematic cu ananas din Okinawa se află în Nago la o mică distanță de oraș pe care o poți parcurge rapid cu mașina. Ca preț, ultima oară când l-am vizitat, îmi aduc aminte că nu am plătit mai mult de 600 de yeni (aproximativ 5 euro), o suma care nu-ți face gaură în portofel.

 

Ce poți face?

 

Nago Pineapple Park din Okinawa nu este un parc tradițional de distracții așa că să nu te aștepți la curse în caruseluri în formă de ananas și nici să te învârtești în pahare de Pina Colada în loc de ceșcuțe.

 

Acest parc este un parc tematic de unde cei interesați pleacă acasă cu lecția învățată despre ananas și cei care au venit doar să admire priveliștea, cu satisfacția că au petrecut o zi distractivă și banii lor au fost bine investiți.

 

Pentru a parcurge parcul poți alege una din cele două variante de mijloace de transport: mașinuța sau trenul ananas. Iar pentru ghidaj vei primi aparate speciale cu ajutorul cărora poți să asculți explicațiile într-una din cele patru limbi: japoneză, chineză, coreană sau engleză. Îți recomand ca pe parcursul plimbării, să asculți TOT pentru că sunt niște informații surprinzătoare cu care îți vei dezvolta cultura generală. În timpul plimbării cu vehiculele ananas ți se vor face și poze în anumite puncte cheie ale parcului, iar dacă vrei să iei una acasă ca să îți amintească de acest loc ieșit din comun, va trebui să plătești la ieșire. În schimbul a 1000 de yeni (aproximativ 8 euro) eu am primit una într-o ramă de carton, evident, în formă de ananas.

 

 

 

Știai că în întreaga lume sunt aproximativ 2000 de specii diferite de ananas? Eu până să aflu această informație credeam că ananasul e unul singur și indiferent de locul unde este produs, are exact același gust.

 

În Japonia ananasul se cultivă mai ales în Okinawa, iar zonele principale sunt insulele Ishigaki și Iromote și orașul Nago din insula principală. În aceste locuri câmpurile de ananas sunt o imagine la fel de comună ca și lanurile de orez din restul Japoniei. Aici fructele verzi-maronii care așteaptă să fie culese se ascund de privirile curioșilor printre mii de frunze țepoase.

 

Pe insula principală recolta ananasului începe în luna iunie. De aceea, mai de exemplu este o perioadă excelentă pentru o vizită în parcul tematic închinat ananasului, dar și în restul anului îl poți vizita și te poți distra de minune.

 

Ce poți mânca?

 

 

În afară de priveliștea incredibilă a câmpurilor de ananas și plimbarea de “studiu”, Nago Pineapple Park îți rămâne în minte ca unul din parcurile de distracții unde ai mâncat cel mai bine. Încă de la intrare standurile cu înghețată te așteaptă cu tot felul de specialități și îți spun de acum că nu le vei putea rezista mai ales într-o zi călduroasă.

 

La sfârșitul plimbării cu ananasul mobil, nu rata nici magazinele cu suveniruri! Dacă nu conduci tu și ai vârsta legală pentru a bea (în Japonia 20 de ani) trebuie să guști din sortimentele de vin! Sunt o experiență unică!

 

Pentru cei cărora nu le place alcoolul, există și alternative precum diferitele sortimente de suc de ananas din care sigur vei cumpăra și pentru mai târziu.

 

Și să nu uităm de dulciuri! Nago Pineapple Park nu a fost primul loc în care m-am convins de puterea extraordinară a imaginației creatoare a japonezilor când vine vorba de suveniruri! De la ananas crud pe care îl poți savura pe loc și până la prăjiturelele sau ciocolata cu gust de ananas, găsești tot ce-ți poftește inima.

 

Ananasul este un fruct ideal pentru perioadele caniculare din an. El este plin de vitaminele C și B1, potasiu și betacaroten și face minuni împotriva oboselii sau problemelor de piele. În plus, soiurile din Okinawa sunt atât de dulci și parfumate încât ți-e foarte ușor să faci o cură de vitamine cu ananas fără a mai pofti și la altceva.


În Nago Pineapple Park încearcă smooth cayenne o specie originară din insula Hawaii și snack pineapple din Taiwan, un fruct care se poate consuma proaspăt cules și care se poate rupe ușor în bucățele doar cu mâna. Dacă aș avea snack pineapple la discreție, jur că nu mi-ar mai trebui niciun alt fel de fruct!

 

De la curiozități și plimbare în aer liber și până la vinuri și delicatese cu ananas, Nago Pineapple Park este un loc pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ajungi în Okinawa. După noi, cei de la Exact Travel Club, ca experiență turistică, ar trebui să fie chiar unul din punctele principale de atracție de pe lista ta. Noi tocmai de aceea l-am inclus și în intinerariul nostru al circuitului Japonia tropicală, Japonia imperială și Coreea de Sud cu Răzvan Marc.

 

autor: Ishikawa Constantin Ioana