Cautarea poate dura pana la cateva minute.

Te rugam sa nu inchizi pagina :)

Cele opt iaduri de la Beppu

Destinatii

Dacă îți place să te relaxezi făcând băi lungi și fierbinți, atunci Beppu este destinația pe care trebuie să o ai în vedere vacanța viitoare. Acesta este un oraș în prefectura Oita din insula Kyushu, una din cele patru insule principale ale arhipelagului nipon.

 

 

Beppu nu este un oraș mare. Conform recensământului din primăvara anului 2017 nu număra decât puțin mai mult de 122.000 de locuitori, aproximativ cât Buzău. Dar, datorită numărului său impresionant de izvoare termale, Beppu se bucură de multă atenție atât din partea turiștilor niponi, cât și a celor de peste hotare.

 

În Beppu există opt izvoare termale în diferite locații, ceea ce face ca orașul să arate ca o uriașă cadă de baie. Aceste izvoare sunt Beppu Onsen, Kannawa Onsen, Myoban Onsen, Kankaiji Onsen, Hamawaki Onsen, Kamegawa Onsen, Horita Onsen și Shibaseki Onsen. Și pentru că nimeni nu știe mai bine ca japonezii să profite de minunile naturii și să investească în turismul propriei țări, fiecare din aceste izvoare termale dispune de băi publice minuțios amenajate și facilități de cazare precum ryokan-urile.

 

 

Se spune că la un loc, toate aceste izvoare produc mai multă apă termală decât tot restul țării. Cu toate acestea, orașul este relativ nou, fiind fondat abia pe 1 aprilie în anul 1924. Cu alte cuvinte, nu are mai mult de 100 de ani de când i s-a descoperit și recunoscut potențialul turistic și a fost declarat oraș.

 

Comoara geotermală de la Beppu mai este cunoscută și sub numele de Cele Opt Iaduri. Geografic, șase dintre aceste surse de apă sunt localizate în cartierul Kannawa și două se află într-o zonă mai retrasă numită Shibaseki.

 


Cu ce diferă izvoarele termale de la Beppu de alte onsen-uri din Japonia?


 

În afară de numărul lor deosebit de mare pentru o suprafață restrânsă cum are orașul Beppu, cele opt iaduri sunt vizitate de turiști pentru varietatea de moduri în care te poți scălda și îți poți relaxa corpul. Baia propriu-zisă în apa caldă de izvor este doar unul din modurile în care te poți vindeca trupește și sufletește la Beppu. Pe lângă scăldatul tradițional, mai există și băile de nisip, de abur sau de noroi.

 

 

La băile de nisip, amatorii sunt îngropați în nisip încălzit natural. Acest obicei, din toate modurile în care te poți îmbăia la Beppu, este pe departe cea mai neobișnuită practică. Locul unde poți face băi de nisip este plaja Shoningahama care se numește astfel deoarece conform unor scrieri japoneze antice aici ar fi fost primul loc din Kyushu unde a poposit Ippen Shonin, un preot budist din secolul al XIII-lea. Din anul 1986 plaja Shoningahama funcționează ca o baie de nisip unde 10 persoane se pot bucura simultan de tratament.

 

Ca rezultate medicale, băile de nisip se spune că au efecte pozitive asupra durerilor cronice de mușchi sau articulații, paraliziei, presiunii arteriale ridicate, cazurilor ușoare de astm și alte afecțiuni respiratorii, convalescenței în urma unei boli, depresiei și circulației sangvine deficitare. Pentru sănătate, atât nisipul cât și aerul marin se spune că fac minuni.

 


Alte atracții turistice în orașul Beppu


 

 

Tot la Beppu există și un loc faimos numit Oniyama Jigoku, Iadul Muntelui Monstru, recunoscut pentru mulțimea de crocodili crescuți în apropierea izvorului termal.

 

Pentru cei pasionați de sport, Beppu este și locul de desfășurare al maratonului anual Beppu-Oita Marathon. Această competiție are loc din anul 1952 și ruta este clasată la categoria Silver Label de către Asociația Internațională de Atletism.

 

Atracții naturale căutate pentru peisajul pitoresc sunt și Cascada Otobaru localizată în zona muntoasă a orașului Beppu și lacul Shidaka aflat la 600 de metri deasupra nivelului mării.

 

Pentru iubitorii de maimuțe, o destinație pe care nu au voie să o rateze este parcul Takasakiyama care adăpostește 1500 de macaci japonezi. Aceste primate mai sunt numite și maimuțe de zăpadă și sunt considerate originare din Japonia. Ele trăiesc doar în zone cu climă rece, unde stratul de zăpadă se menține mai multe luni pe an. Dintre toate maimuțele, ele trăiesc în cel mai friguros climat. Ca înfățișare, sunt acoperite cu o blăniță gri-maronie, au fețe roșiatice și cozi scurte. Iar pentru obiceiul lor de a face baie în izvoarele termale, mulți le consideră niște mamifere adorabile.

 

autor: Ishikawa Constantin Ioana