Cautarea poate dura pana la cateva minute.

Te rugam sa nu inchizi pagina :)

Cascada Iguacu

Destinatii

Aţi fost cumva la canionul 7 scări? Cascade impresionante, picături care te stropesc, umiditate în aer, tunet de ape care se prăvălesc cu viteză, totul reunit într-un peisaj incredibil… o experienţă de neuitat. Bon, acum închideţi ochii şi imaginaţi-vă acelaşi lucru, dar multiplicat de… hmmm… 275 de ori :D . Aceasta este cascada Iguacu, cea mai întinsă cascadă din lume, “un ocean ce curge într-un abis” după cum o descria botanistul elveţian Robert Chodat.

Stropii de apă sar până la 90 de metrii în aer, curcubee răzleţe străbat atmosfera uşor înceţoşată de umiditate şi razele soarelui croiesc dantele minunate peste tumultul de ape ce se revarsă în abis. Iguacu înseamnă în limba guarani “ape mari” şi chiar este mare! Mai înaltă decât Niagara şi de două ori mai lungă decât aceasta, are 275 (cifra de la începutul articolului nu era întâmplătoare :-) ) de cataracte despărţite între ele de insuliţe şi praguri de piatră, dispuse în formă de semilună, pe două nivele. Debitul este impresionant: în sezonul ploios cantitatea de apă prăvălită peste faleză în fiecare secundă ar putea umple patru bazine olimpice de înot!

Cascada se află la graniţa dintre Brazilia şi Argentina şi este elementul central al unui parc extrem de bine amenajat şi administrat împreună de acestea, fiind o zonă protejată de UNESCO. Geografic graniţa este împărţită şi cu Paraguay, însă aceasta nu are nici acces, nici vizibilitate: turistic, cascada se împarte doar între aceste două ţări. Cea mai mare parte a ei se află pe teritoriul Argentinei, motiv pentru care cea mai buna imagine panoramică este de pe latura opusă, a Braziliei, de unde se poate vedea cel mai bine şi faimoasa Devil’s Throat, cea mai mare dintre cascade: 82 m. înălţime, 150 m. lăţime şi 700 m. lungime. Este înconjurată în permanenţă de un spectaculos nor de picături de apă, iar zgomotul asurzitor al apei prăbuşindu-se în hău împiedică orice conversaţie pe un ton normal.

Tot acest lanţ de cascade este înconjurat de poduri suspendate ce permit vizitatorilor să ajungă foarte aproape de căderile de apă (pelerinele de ploaie sunt obligatorii şi chiar furnizate de organizatori :D ). Există lifturi şi chiar şi un trenuleţ, sunt zone în care se şi poate înota sub jetul cascadelor, se poate face rafting, sau plimbări în pădurea tropicală – merită vizitat parcul cu papagali viu coloraţi, colibri, ineditul tucan şi sute de specii de fluturi. Se poate trece cu uşurinţă dintr-o ţară în alta, iar în apropiere este şi cea mai mare hidrocentrală din lume, construită de Brazilia şi Paraguay, împreună – un baraj imens, o megastructură despre a cărei cantitate de apă se spune că ar putea alimenta cu energie electrică Londra timp de trei ani.

Gata de aventură? Exact Travel Club vă poate ajuta să vă croiţi povestea personală în Brazilia, pornind din oraşul Salvador (informaţii utile, hărţi, sugestii sau tururi personalizate).