Cautarea poate dura pana la cateva minute.

Te rugam sa nu inchizi pagina :)

Bloggerii ne-au dat peste 100 de motive pentru a vizita Japonia

Destinatii

Anul acesta ne-am hotărât să ieșim din sfera de confort și să participăm la competiția Super Blog în calitate de sponsori. Astfel, am iscodit bloggerii și i-am întrebat ce părere au despre un circuit în Japonia însoțiți de un ghid vorbitor de limba japoneză, cerându-le să ne dea cel puțin trei motive pentru care le-ar plăcea să viziteze această exotică destinație turistică.

 

 

În total, pentru proba noastră au fost scrise 90 de articole în care diferiți bloggeri au povestit cu lux de amănunte motivele pentru care își doresc să viziteze Japonia - o țară plină de mister. Cu alte cuvinte, am aflat sute de motive pentru care cineva și-ar putea dori să viziteze Japonia.

 

Argumentele au fost care mai de care mai diverse și printre participanți am descoperit persoane cărora desenele animate vizionate în copilărie precum “Sailor Moon” și “Sandybell” sau romanele citite ca de exemplu “Shogun” de James Clavel și “Memoriile unei gheișe” de Arthur Golden le-au deschis apetitul pentru Japonia. Am aflat și despre o bloggeriță pasionată de această țară datorită muzicii j-rock, iar un blogger ne-a pregătit în articolul său o lecție informativă despre religia și latura spirituală a Japoniei.

 

Au fost și bloggeri care au spus că doresc să viziteze Japonia pentru că au prieteni acolo. Aceștia s-au întâlnit cu japonezi în România, au legat cu ei prietenii și au aflat despre fascinanta cultură niponă ajungând să-și dorească să o cunoască nu doar din vorbe, ci și la fața locului. Și au mai fost și bloggeri care nu erau neapărat pasionați despre cultura japoneză, dar care au ajuns să își dorească să ajungă în Țara Soarelui Răsare datorită lucrurilor aflate despre ea în urma cercetărilor online. Indiferent de motive, ne-am bucurat mult să aflăm că fiecare din participanți a găsit Japonia destul de interesantă încât să scrie câte un articol coerent care să ne captiveze.

 

Nu considerăm că provocarea noastră a fost una ușoară. Să scrii despre o țară pe care probabil nu te-ai gândit vreodată să o vizitezi până să întrebăm noi, nu e chiar simplu! Dar am fost foarte plăcut surprinși să aflăm că atât de mulți bloggeri au acceptat să participe la proba noastră și mai mult, au făcut-o cu toată seriozitatea, lucru pentru care le mulțumim!

 

 

Am citit articole cu și despre haiku-uri - poezii tradiționale japoneze formate din trei versuri de câte 5, 7 și 5 silabe exact în această ordine și ne-am delectat cu povești originale din care am tras învățăminte. O altă abordare pe care am apreciat-o în mod special, au fost articolele tip dezbatere în care autorii au așternut pe paginile internetului discuții purtate cu prietenii și felul cum au ajuns la concluzia că Exact Travel Club este agenția de turism potrivită pentru prima lor vizită în arhipelagul nipon.

 

Tot prin intermediul acestui concurs am aflat și ce așteptări are un client de la un ghid - un feedback extrem de valoros pentru o agenție de turism. Mulți dintre bloggeri au spus că își doresc să meargă cu noi în Japonia și nu pe cont propriu deoarece cu ajutorul ghidului vor avea ocazia să interacționeze și să comunice cu localnicii aflând istoriile acestora. Iar noi am fost de acord că este un motiv excelent!

 

 

Chiar dacă o aventură în străinătate nu durează decât câteva zile, prin intermediul celor cu care interacționezi poți învăța o mulțime de lucruri noi despre acea cultură și te poți întoarce acasă cu amintiri de neuitat. Și așa cum au spus-o și participanții Super Blog, cum altfel ai putea să interacționezi mai bine cu localnicii care nu vorbesc decât pe limba lor decât apelând la un ghid profesionist care să traducă întocmai ceea ce dorești să transmiți?

 

Nu în ultimul rând, am vrea să mulțumim și organizatorilor pentru tot efortul lor de a organiza o competiție atât de savuroasă! Claudia și Albert ne-au fost alături ori de câte ori am avut o nelămurire și ne-au îndrumat atunci când am cerut îndrumare. Fie ca tradiția Super Blog să continue și 100 de ani de acum înainte!

 

 

Iar acum, pentru că știu că v-am făcut extrem de curioși, vă invit pe site-ul oficial al competiției Super Blog să descoperiți ce spun bloggerii despre Japonia și de ce consderă ei că este una din destinațiile pe care n-ai voie să le ratezi!

 

JAPONIA DE DUPĂ CIREȘI

 

autor: Ishikawa Constantin Ioana