Cautarea poate dura pana la cateva minute.

Te rugam sa nu inchizi pagina :)

Atractii turistice din Insula Borneo

Destinatii

Știai că insula Borneo este a treia cea mai mare insulă din lume, mai mică doar decât Papua Noua Guinee din partea de Sud-Vest a Pacificului și Groenlanda din Atlanticul de Nord? Insula Borneo este unul din acele locuri care îți face poftă de aventură și cu natură luxuriantă care abia așteaptă să fie descoperită.

 

Insula Borneo este un paradis verde îmbrăcat în vegetație de smarald și populat de specii unice din regnul animal. În plus, datorită Pacificului care o înconjoară, este bogată în plaje tropicale de o frumusețe aparte. 

 

Fiind o insulă atât de mare, numărul atracțiilor turistice din Borneo este și el pe măsură. Ca turist în Borneo te poți bucura de următoarele activități:

 

#1 Să admiri urangutani în libertate

 

 

Cu excepția insulei Sumatra, insula Borneo este singurul loc din lume unde mai există urangutani în sălbăticie. Aceștia trăiesc în pădurile tropicale și pot fi admirați dacă faci o croazieră pe râul Kinabatangan, sau o vizită la Semonggok Wildlife Rehabilitation Centre.

 

#2 Să explorezi pădurea tropicală

 

 

Pentru o aventură de neuitat poți face o plimbare prin pădurea tropicală admirând fauna și flora pe care aceasta o adăpostește. Pentru această experiență s-a deschis public în anul 2006 Rainforest Discovery Centre care oferă turiștilor ocazia să facă o plimbare în paradisul verde.

 

#3 Să faci scufundări

 

 

Pe lângă chemarea pădurii, în Borneo vei auzi și glasul oceanului care te provoacă la cele mai spectaculoase scufundări. Din punct de vedere al costurilor o sesiune de scufundări în Borneo îți va lăsa cu siguranță o gaură în buget, dar incredibilele ființe acvatice rpecum țestoasele, balenele și rechinii cionan vor face ca totul să merite.

 

#4 Să faci cunoștință cu maimuțele năsoase

 

 

Maimuța cu trompă din insula Borneo este una din cele mai vechi specii de maimuțe. Pentru dimensiunea impresionantă nasului său este cunoscută și ca maimuța năsoasă. Femelele din această specie au nasul mult mai mic decât masculii, dar chiar și așa întrec lejer pe oricare din suratele lor.

 

#5 Să petreci o noapte pe Insula Supraviețuitorilor

 

 

Dacă ești familiar cu show-ul american Survivor probabil că vei fi tentat să petreci o noapte pe insula Pulau Tiga. Aceasta este o insulă nelocuită, iar vizitatorii săi se pot bucura de câteva clipe de izolare totală contemplând peisajul natural.

 

#6 Să descoperi toate culorile oceanului

 

 

Plaja Tusan este recunoscută ca una din cele mai frumoase plaje datorită faptului că în dreptul ei oceanul îmbracă un curcubeu de culori. Din punct de vedere științific acest fenomen se datorează reacției organismelor bioluminiscente la schimbările de vreme, dar o astfel de experiență nu te duce cu gândul decât la pură magie.

 

#7 Să vizitezi cea mai puțin populară țară din lume

 

 

Insula Borneo aparține următoarelor trei țări: Malaezia, Indonezia și Brunei, cea din urmă fiind cea mai puțin vizitată țară de pe glob. Cu toate acestea, Brunei este o țară cu un farmec aparte. Pornind de la moscheea plutitoare a lui Onar Ali Saifuddin și până la muzeul Royal Regalia unde este expusă opulanta avere a sultanului, Brunei este o țară care merită să fie vizitată.

 

Insula Borneo cu toate minunățiile ei ne-a fascinat și pe noi cei de la Exact Travel Club și am considerat-o o destinație care nu poate lipsi dintr-un circuit remarcabil al regiunii insulare a Asiei de Sud-Est. Alătură-te grupului nostru însoțit de Razvan Marc și hai să descoperim împreună Singapore, Malaezia și insula Borneo.

 

autor: Ishikawa Constantin Ioana