Cautarea poate dura pana la cateva minute.

Te rugam sa nu inchizi pagina :)

5 Lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa vizitezi Bhutan

Turism

Pentru că tocmai am lansat pe site-ul nostru circuitul BHUTAN - MYANMAR, o lume ascunsă a Asiei m-am gândit să vin cu completări și să trecem în revistă câteva lucruri esențiale pentru o astfel de excursie. De aceea hai să ne concentrăm astăzi atenția asupra Bhutanului și să vedem care sunt cele mai importante lucruri pe care ar fi bine să le știi înainte să mergi acolo.

 

 

5 Lucruri de ținut minte când ești în Bhutan

 

#1 Dacă ești desculț, nu ai voie să faci poze!

 

 

Bhutan nu este singura țară asiatică în care se consideră politicos să te descalți atunci când intri într-o începere. De aceea, această primă regulă nu ar trebui să te surprindă prea mult. Dar ce legătură au pantofii cu fotografiile?

 

Vizitând această țară, ca turist, s-ar putea să fii tentat să capturezi fiecare loc și moment într-o fotografie. Dar la fel cum există locuri unde nu ai voie să pășești încălțat, există și locuri considerate sfinte pe care nu ai voie să le fotografiezi. Și din întâmplare, cele mai multe din ele sunt unele și aceleași. Așa că ține minte! Unde îți scoți pantofii nu ai voie să-ți scoți și aparatul foto!

 

#2 Degeaba verifici prognoza meteo

 

 

Se spune că unul din primele lucruri pe care trebuie să le facă un turist înainte de a pleca în călătorie este să verifice prognoza meteo. Dar în cazul Bhutanului, poți sări peste această regulă pentru că respectarea ei nu-ți va fi de niciun folos.

 

Vremea în Bhutan este capricioasă. Ea se schimbă de mai multe ori pe zi și cel mai bine e să fii pregătit pentru orice. Ba mai mult, mulți din cei care au vizitat Bhutanul spun în glumă că prognoza meteo i-a ajutat să se pregătească... exact pentru contrariu. Cu alte cuvinte, cer senin la meteo a însemnat de fiecare dată ploaie torențială în realitate, iar ploaie, doi-trei norișori răzleți.

 

#3 Preparatele locale nu sunt pentru carnivori

 

 

Bhutan este o țară budistă în adevăratul sens al cuvântului. Cei din Bhutan pun preț pe religie și de aceea, nu există abatoare iar majoritatea cărnii din restaurante provine din India. De asemenea, nici cu pescuitul lucrurile nu stau diferit. Acolo ai voie să pescuiești, dar doar pornind de la premisa că la final, vei elibera întreaga pradă înapoi în apele din care a provenit.

 

Dacă ești vegetarian pe de altă parte, să guști din fiecare preparat local va fi cu siguranță partea ta preferată din întreaga călătorie. Bucătăria bhutaneză are la bază o mulțime de legume și fructe preparate după rețete originale.

 

#4 Ia-ți cu tine pantaloni lungi și bluze care să-ți acopere brațele

 

 

Așa cum am spus și mai sus, Bhutan este o țară budistă cu locuitori credincioși. De aceea, chiar dacă ești un turist de altă religie, se presupune că atunci când vizitezi o fortăreață, o mânăstire sau un punct turistic care are legătură cu religia, este obligatoriu să ai o îmbrăcăminte modestă și să te acoperi corespunzător standardelor locale.

 

Chiar și la festivaluri, evenimente cu prilej de bucurie, dacă nu vrei să atragi privirile pline de reproș ale localnicilor, îmbracă-te în așa fel încât să-ți ascunzi brațele și picioarele.

 

#5 Pregătește-te pentru nopți albe

 

 

Dacă ești genul de persoană care se trezește de la cel mai mic zgomot, pregătește-te sufletește înainte de a ajunge în Bhutan pentru că nu vei avea parte de prea mult somn. În religia Budistă se spune că dacă castrezi animalele le oprești acestora ciclul de reîncarnare. De aceea, în această țară asiatică atât câinii cât și pisicile sunt lăsați să se înmulțească în voie și să populeze străzile orașelor. Astfel, la lăsatul serii datorită acestor animăluțe care se bucură de o libertate nestigherită, întreaga țară se transformă într-o uriașă sală de concert unde câinii și pisicile își demonstrează talentele.

 

Zgomotul de afară te va ține treaz toată noaptea dacă nu ești obișnuit să adormi în gălăgie. Așa că nu uita acasă dopurile de urechi și roagă-te ca hotelul în care înnoptezi să nu se afle într-un loc unde câinii și pisicile vagaboante fac legea.

 

autor: Ishikawa Constantin Ioana