Cautarea poate dura pana la cateva minute.

Te rugam sa nu inchizi pagina :)

5 Activitati pe care trebuie sa le incerci cand esti Busan

Turism

Când spui Coreea de Sud primele două orașe care îți vin în minte sunt cu siguranță Seul Și Busan. Primul dintre ele este capitala Coreei de 600 de ani încoace, iar cel de-al doilea una din cele mai vizitate destinații din această țară. Busan este al doilea cel mai mare oraș din Coreea și una din așezările cu cea mai mare densitate a populației. De asemenea, cunoaște o dezvoltare urbană datorită căreia merită să fie pe harta itinerariului tău în Coreea.

 

Busan este recunoscut pentru specialitățile sale culinare, atracțiile turistice extraordinare și ospitalitatea localnicilor. În Busan există și o rețea de transport subteran bine pusă la punct, iar acest lucru permite turiștilor să se bucure mai mult de călătorie indiferent dacă vin într-un grup organizat sau vizitează țara pe cont propriu.

 


Ce poți face în Busan?


 

Busan îți poate oferi o experiență turistică completă. Dacă preferi viața de noapte, în Busan te poți distra pe cinste într-unul din modernele cluburi de noapte după ce ai încercat preparate rafinate în restaurante elegante. La fel ca în multe alte orașe din Coreea de Sud, în Busan rata criminalității este foarte scăzută ceea ce îl face un oraș sigur pentru turiști. Multe din barurile și cafenelele din oraș sunt deschise până la orele mici ale dimineții, iar multe din ele nu închid nici atunci dacă au clienți. Așa că pentru un turist pasăre de noapte există mereu ceva de făcut în Busan.

 

Dacă pe de altă parte ești în căutarea experiențelor spirituale, în Busan sunt o mulțime de temple și lăcașe de cult pe care le poți vizita. Acolo tradiția se împletește cu atmosfera cosmopolită a orașului fără însă a se sufoca una pe cealaltă.

 

Fiind un oraș turistic, în Busan există și locuri de cazare din belșug. Numărul hotelurilor este mare și facilități de cazare găsești pentru orice buzunar. Așa că rezervă-ți o cameră potrivită pentru bugetul tău de călătorie și hai să trecem la lista activităților pe care nu ai voie să le ratezi în acest oraș!

 

#1 Fă o baie la Hur Shim Chung Spa

 

 

Cât timp ești în Coreea trebuie să te comporți ca un corean, iar coreenilor le place să se relaxeze în izvoare termale. Așa că pentru a te bucura la maxim de stilul de viață corean, cum ai ajuns în Busan dă o fugă la Hur Shim Chung Spa, una din cele mai vechi băi termale din întreaga Coree, cu ape bogate în magneziu, ca să începi excursia cu dreptul.

 

#2 Mănâncă pește în piața Jagalchi

 

 

Busan este cel mai mare port din Coreea de Sud. De aceea, dacă vrei să mănânci pește proaspăt și gustos, acest oraș ar trebui să fie primul pe lista ta de obiective.

 

Piața de pește Jagalchi este cea mai faimoasă din țară. Acolo se vând o mare varietate de pești atât vii cât și uscați și gata de savurat la un pahar de bere. De asemenea, abundă în restaurante care servesc specialități locale pe care nu le vei uita întreaga viață.

 

#3 Limpezește-ți mintea la templul Haedong Yonggungsa

 

 

Majoritatea templelor budiste din Coreea de Sud sunt amplasate în locații montane greu de ajuns. În Busan însă, există un astfel de edificiu de o frumusețe rară, chiar pe coastă. În noaptea de Anul Nou acesta forfotă de credincioși veniți din toate colțurile Coreei pentru a se închina și a-și pune dorințe chiar înainte de apariția primelor raze de soare, iar în luna aprilie te încântă cu o imagine feerică, desprinsă parcă dintr-o altă lume datorită cireșilor înfloriți.

 

#4 Rezervă-ți câteva ore pentru cumpărături la Shinsegae Centum City

 

 

Shinsegae Centum City este unul din cele mai mari complexe comerciale din lume. Acolo poți petrece o zi întreagă și nici măcar să nu știi când a trecut. Mall-ul este plin de magazine cu branduri naționale și internaționale și pentru clienții obosiți de atâta shopping are mereu la dispoziție servicii de spa la prețuri convenabile.

 

#5 Fă o plimbare la malul mării

 

 

Pentru cei îndrăgostiți de mare, o locație pe care nu trebuie să o rateze este plaja Haeundae. Această plajă este considerată una din cele mai frumoase plaje ale Coreei de Sud și locul ideal unde să te prăjești la soare în zilele toride de vară sau să te bucuri de jocuri acvatice și alte activități împreună cu tovarășii de călătorie.

 

Ești gata pentru o experiență inedită în Busan? Rezervă-ți acum un loc în circuitul nostru Japonia și Coreea de Sud Spectacolul Primăverii și hai cu noi!  

 

 

autor: Ishikawa Constantin Ioana